Skip to main content

Kabeljauwfilet met schorseneren, kervelboter en quinoa tabouleh

Vis

  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 800 g Schorseneren
  • 10 g Peterselie
  • 4 stuk(s) Kabeljauwfilet
  • 15 g Kervel

In Huis

  • 3 el Citroensap
  • 250 g Quinoa
  • 1 stuk(s) Lente-ui
  • 1 bosje(s) Radijsjes
  • 9 el Olijfolie (extra vierge)
  • 1 tl Mosterd
  • 2 tl Ras el hanout
  • 1 teentje(s) Knoflook
  • 2 el Roomboter
  • 50 g Roomboter
  • 1 tl Citroenrasp
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. 1. Trek keukenhandschoenen aan. Schil de schorseneren en leg ze in een bak water met wat citroensap. Snij ze in stukken en kook ze ca. 10 minuten in water met wat zout. Laat goed uitlekken.
  2. 2. Kook de quinoa volgens gebruiksaanwijzing.
  3. 3. Snij de lente-ui in ringetjes en de radijs in dunne plakjes. Hak de peterselie fijn. Giet de quinoa af en laat goed droogstomen.
  4. 4. Meng met de lente-ui, 2/3 van de peterselie en de radijs.
  5. 5. Maak een dressing van 6 eetlepels olijfolie, het citroensap en de mosterd. Meng door de quinoa. Breng op smaak met peper en zout. Zet weg zodat de smaken in kunnen trekken.
  6. 6. Doe de ras el hanout in een kommetje en meng met 2 eetlepels van de olijfolie. Pers er de knoflook bovenuit. Bestrooi de visfilets met zout en peper en smeer in met de ras el hanout-olie.
  7. 7. Verhit 1 eetlepel van de olijfolie in een koekenpan en bak de vis in 10-12 minuten net aan gaar. Keer halverwege een keer om.
  8. 8. Smelt 2 eetlepels van de boter in een koekenpan en bak hierin de gekookte schorseneren mooi lichtbruin en gaar.
  9. 9. Smelt 50 g boter in een pannetje en meng met de kervel en 1 tl citroenrasp. Serveer de vis op de quinoa met wat peterselie erover en de schorseneren met kervel-botersaus ernaast.