Skip to main content

Kabeljauwmoot met koriander-limoen couscous en gegrilde courgette

  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 stuk(s) Venkel
  • 2 stuk(s) Courgette
  • 6 el Verse koriander
  • 1 tl Limoenrasp
  • 1 stuk(s) Sap van een limoen
  • 200 g Couscous Kamut
  • 4 stuk(s) Kabeljauwmoten
  • 1 stuk(s) Limoen

In Huis

  • 200 ml Kokend water
  • 3 el Olijfolie (extra vierge)
  • naar smaak Komijnpoeder
  • klontje(s) Boter
  • scheutje(s) Olie om te bakken
  • Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. 1. Was de venkel en snij in hele kleine stukjes. Snij 1/4 (!) van de courgette in hele kleine blokjes. Hak de koriander grof. Rasp de limoenschil en pers het sap uit. Voeg de koriander en limoen bij de venkel- en courgettestukjes samen met peper en zout. Zet even weg.
  2. 2. Snij de rest van de courgette doormidden en dan in dunne plakken om te grillen. Hussel om met een beetje olie. Gril de plakken totdat ze bruin en beetgaar zijn. Als je minder tijd hebt, snij dan de courgette in blokjes en roerbak even op hoog vuur in een wok.
  3. 3. Zet de waterkoker aan en doe 50 gram couscous pp met 50 ml kokend water pp in een hittebestendige kom. Dek goed af en roer na ca. 6 minuten los. Roer vlak voor het serveren de olijfolie extra vierge en de venkel- en courgetteblokjes erdoor.
  4. 4. Leg de gegrilde courgette op een schaal en bestrooi met peper en zout uit de molen.
  5. 5. Smeer de kabeljauwmoten aan de snijkant in met komijnpoeder, peper en zout naar smaak.
  6. 6. Verhit een goede klont boter met een scheutje olijfolie. Wacht tot de boter stopt met schuimen en een beetje bruin wordt en bak de kabeljauwmoten om en om in ca. 3 minuten per kant bruin en net aan gaar. Snij de rest van de limoen in partjes en serveer bij de vis, samen met de gegrilde courgette en de couscous.
  7. <br>Let op: je hebt twee keer venkel nodig deze week.