Skip to main content

Kabeljauwstoof met palmkool en venkel

Vis

  • Totale tijd 35 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 knol venkel
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 600 gram aardappelen
  • 800 gram palmkool
  • 400 gram kabeljauw

In Huis

  • 200 ml kokend water
  • 1 tl venkelzaad
  • 2 el boter
  • 2 el bloem
  • 200 ml melk
  • 1 blaadje laurier
  • 1 blokje visbouillon
icon package

Recept stappen

  1. Zet de waterkoker aan. Snij het loof van de venkel, dan in kwarten en dan in stukjes. Snipper de ui. Hak de knoflook fijn.
  2. Verwarm in een stoofpan de boter en fruit de ui en venkel met het venkelzaad, totdat de ui glazig is.
  3. Schil intussen de aardappels en snij in hapklare blokjes.
  4. Voeg nu de knoflook en de aardappelen toe. Roer de bloem er doorheen. Voeg de melk erbij en laat aan de kook komen. Voeg dan het laurierblaadje, het kokende water en het bouillonblokje toe. Draai het vuur zacht en laat met deksel ca 10 minuutjes stoven.
  5. Was de palmkool met behulp van een slacentrifuge.
  6. Leg als de aardappel net beetgaar is de vis boven op de groenten en daarbovenop de palmkool. Zet het vuur hoog en dek af met een deksel. Na een paar minuutjes zou de vis gaar moeten zijn en de palmkool geslonken.
  7. Schep op in diepe borden en laat iedereen zelf indien nodig nog op smaak brengen met zout en peper.