Skip to main content

Kabeljauwwangetjes met aardpeerstampje, bleekselderij en geglaceerde regenboogpeen

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 600 gram kruimige aardappels
  • 600 gram aardpeer
  • 700 gram regenboogpeen
  • 440 gram kabeljauwwangetjes
  • 200 gram bleekselderij
  • citroensap (naar smaak)

In Huis

  • 1 tl gedroogde tijm
  • olie om te bakken
  • 2 klontjes boter
  • scheutje melk
icon package

Recept stappen

  1. Schil de aardperen, snij in gelijke stukken en zet vast op in gezouten water. Schil en snij ook de aardappels en doe ze bij de aardperen. De aardperen moeten in ieder geval 20 minuten koken om gaar te worden.
  2. Schil de regenboogpeen en snij over schuin in stukken van ca. 3 cm. Zet ze op in een pannetje met een heel klein laagje water, zout, de tijm en een klont boter. Breng afgedekt aan de kook en zet dan het deksel schuin. Draai het vuur laag als het water is verdampt en laat ze 10 minuten glaceren in de boter en beetgaar worden.
  3. Verhit boter en olie in een koekenpan. Bak de kabeljauw ca. 8 minuten. Bestrooi met peper en zout.
  4. Snij intussen de bleekselderij in hele dunne schijfjes en leg even apart. Neem vooral de binnenste stengels van de struik.
  5. Giet intussen de aardappels en aardpeer af en stamp met een stamper tot puree, terwijl je de melk toevoegt. Roer dan de bleekselderij door de puree en maak op smaak met peper en zout.
  6. Maak de regenboogpeen op smaak met wat citroensap, peper en evt. nog wat zout.
  7. Serveer de stamppot en peen met de kabeljauw en een partje citroen.