Skip to main content

Kalfs blinde vink met meirapen gratin en snijbonen

Rund

  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 800 g Snijbonen
  • 500 g Meiraap
  • 4 stuk(s) Kalfsblinde vink
  • 2 el Olijfolie
  • naar smaak Peper en zout
  • om te bakken Boter
  • 4 tl Provencaalse kruiden
  • 1 teentje(s) Knoflook
icon package

Recept stappen

  1. Zet de oven op 200 graden. Zet een pan op met water en een beetje zout.
  2. Snij de snijbonen in stukjes van 1 cm en zet apart. Snij de meirapen in plakken van 1 cm en kook ze 5 min. Giet ze af en zet de pan opnieuw op met schoon water en een beetje zout, voor de snijbonen. Leg de uitgelekte rapen in een ovenschaal en bestrooi met 1 el olijfolie, peper, zout, de provençaalse kruiden en strooi er de gehakte knoflook over heen. Gratineer 20 minuten in de oven.
  3. Bak de blinde vinken in een pan met een el boter.
  4. Kook ondertussen snijbonen gaar in ong. 6 min in kokend water.
  5. Als de vinken gaar zijn leg ze dan even te rusten met wat aluminium folie om ze warm te houden. Maak een beetje jus door water bij de bakresten te voegen en dit even te laten inkoken.
  6. Dien op met de zachte meirapen en de snijbonen.