Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Lams-kalfsburger op desem pistolet met tomaten-koolrabisla en geroosterde courgette en krieltjes

Lam, Kalf

  • Totale tijd minuten
Wk 22 burger brioche cherry tomaat koolrabi krieltjes courgette FP

Ingrediënten

In de box

  • 300 gram krieltjes
  • 1 stuks rode ui
  • 1 stuks courgettes
  • 400 gram lams-kalfsgehakt
  • 0.5 zakje mizuna
  • 300 gram koolrabi
  • 300 gram cherrytomaatjes
  • 2 stuks tomaten
  • 4 stuks desem pistolets bruin

In Huis

  • olijfolie (om te besprenkelen en bakken)
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 el ketjap
  • 0.5 tl zout voor het gehakt
  • 2 el wittewijnazijn
  • 1 tl mosterd
  • 4 el olijfolie (extra vierge)
  • 1 tl citroenrasp (optioneel)
  • mayo en ketchup
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Was de krieltjes, doe in een mengkom en hussel goed met olie, peper en zout. Verdeel over een met bakpapier bekleedde bakplaat en schuif vast in de oven – ze hebben 25-30 minuten nodig.
  3. Snipper de ui en fruit zachtjes in olie in een koekenpan. Bestrooi met een beetje zout.
  4. Snij de courgette in de lengte doormidden en dan in maantjes van ca. 2 cm. Hussel met olie, paprikapoeder, peper en zout en leg bij de krieltjes in de oven.
  5. Kneed de ui door het gehakt samen met de ketjap en het zout (0.5 tl bij 4p). Vorm 1 burger per persoon en laat even rusten.
  6. Maak in een slabak een dressing van de wittewijnazijn, mosterd en olijfolie extra vierge. Maak de blaadjes mizuna aan met de dressing en hou apart voor op het broodje straks.
  7. Schil de koolrabi goed en snij in blokjes van ca. 0.5 cm en voeg bij de dressing. Halveer de cherrytomaatjes en voeg toe. Rasp de schil van de citroen en voeg toe (optioneel). Breng op smaak met peper en zout.
  8. Snij de tomaten in plakjes.
  9. Bak de burgers in wat olie in een koekenpan rondom bruin en rosé (of helemaal door als je dat lekkerder vindt). Haal de burgers uit de pan en hou warm. Snij de pistolets open en bak de binnenkant heel even in de pan (of leg ze 2 à 3 minuten op een rooster in de oven).
  10. Serveer de burgers op de brioche met wat aangemaakte mizuna, plakjes tomaat, mayonaise en ketchup. Serveer de tomatensla en warme groenten uit de oven erbij.