Kalfs-rundergehaktbal in Oosterse jus met groente-aardappelpuree en spruitjes

Rund, Kalf

  • Totale tijd 35 minuten
Kalfs-rundergehaktbal in Oosterse jus met groente-aardappelpuree en spruitjes | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In De Krat

  • 800 gram kruimige aardappels Doré
  • 400 gram knolselderij
  • 4 stuks kalfs-rundergehaktbal
  • 1 stuks ui
  • 500 gram spruiten

In Huis

  • boter om te bakken
  • olie om te bakken
  • 2 teentje knoflook
  • 2 tl kerriepoeder
  • 1 el witte wijnazijn
  • 2 el ketjap
  • sambal of chilivlokken optioneel
icon package

Recept stappen

  1. Schil de aardappels en knolselderij en snij in gelijke stukken. Zet op in een laagje gezouten water en breng aan de kook. Kook in 15-20 minuten gaar.
  2. Zet een braadpan op hoog vuur en smelt daarin boter en wat olie. Braad als de boter stopt met schuimen en begint te kleuren de gehaktballen rondom aan.
  3. Hak intussen de knoflook fijn. Snij de ui in halve ringen. Voeg bij de gehaktballen als ze dichtgeschroeid zijn en bak even mee. Voeg als de uien glazig zijn een eetlepel water toe p.p. en sudder zachtjes gaar in ongeveer 15 minuten.
  4. Breng nog een pannetje gezouten water aan de kook. Haal het kontje van de spruitjes. Kook in circa 10 minuten gaar vanaf dat het water weer kookt.
  5. Giet de aardappelen/groenten af (bewaar wat kookvocht). Stamp met de kerriepoeder, een klont boter en eventueel wat kookvocht tot puree. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Blus als de ballen gaar zijn de jus af met de witte wijnazijn en ketjap. Voeg nog wat water toe; begin met een eetlepel p.p. Maak de jus eventueel nog wat pittiger met 1 tl sambal (bij 4p) of ¼ tl chilivlokjes (bij 4p).
  7. Serveer de puree met de spruiten, de gehaktballen en jus.