Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Kalfsburger met friszoete coleslaw en gebakken Nicola aardappels

Kalf, Snel klaar

  • Totale tijd minuten
Kalfsburger met frisse coleslaw | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 1 kilo Nicola aardappelen (schone schil)
  • 100 ml yoghurt
  • 500 gram spitskool
  • 250 gram peen
  • 1 stuks Jonagold appel
  • 4 stuks kalfsburger
  • 0.5 stuks rode peper
  • 15 gram peterselie

In Huis

  • olie om te bakken
  • 3 el mayonaise
  • 2 tl mosterd
  • 1 el citroensap
  • 1 teentje knoflook
icon package

Recept stappen

  1. NB. Je gebruikt hiervoor de vastkokende Nicola aardappelen, je herkent ze aan hun schone schil.
  2. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  3. Was de aardappelen en snij in blokjes van 2 cm. Meng met olie, zout en peper. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in ca. 25 minuten goudbruin en gaar.
  4. Maak in een grote slakom een dressing van yoghurt, mayonaise, mosterd, citroensap, peper en zout. Pers de knoflook erbij en verwijder het groene loofje, mocht dat er zitten.
  5. Snij de spitskool in dunne sliertjes. Schil en rasp de peen. Doe bij de dressing en kneed een minuut lang met je handen, dan worden de groenten lekker zacht. Schil de appel en verwijder het klokhuis. Rasp en meng door de coleslaw.
  6. Verwarm olie in een koekenpan. Bak de burgers 3 minuten per kant.
  7. Snij intussen de rode peper heel fijn en hak de peterselie (incl. dunne steeltjes). Meng door de coleslaw en breng goed op smaak met zout en peper.
  8. Serveer de burgers met de coleslaw, gebakken aardappelen en evt. een beetje mayonaise naar smaak.