Skip to main content

Kalfsburger met knolselderij-raapsteel stamp

  • Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 4 kalfsburgers
  • 800 gram knolselderij
  • 600 gram Agria aardappels (kruimig, met bruine schil)
  • 500 gram kastanjechampignons
  • 2 bosjes raapstelen

In Huis

  • olie om te bakken
  • 2 klontjes boter
  • scheutje melk
icon package

Recept stappen

  1. Haal de burgers uit de koelkast en laat chambreren.
  2. Halveer de knolselderij. Snij de wortels en grove delen eraf met een groot mes en snij in parten. Schil de parten en snij in stukken. Schil de aardappels en snij in stukken. Kook de aardappels en knolselderij in een beetje water met zout gaar in circa 15 minuten.
  3. Snipper de ui. Verhit olie in een koekenpan en fruit op laag vuur.
  4. Maak de champignons schoon. Halveer de kleine en snij de grote in kwarten.
  5. Zet het vuur onder de ui hoger, voeg de champignons toe en bak totdat ze bruin en gaar zijn. Bestrooi met zout en peper.
  6. Doe intussen een klont boter in een tweede koekenpan en bak, als de boter gestopt is met bruisen, de burgers om en om bruin en gaar.
  7. Snij de worteltjes van de raapsteel en hak de steel en het blad grof. Was met behulp van een slacentrifuge.
  8. Stamp de aardappel en knolselderij samen met een klontje boter en een scheutje melk tot een grove puree. Breng op smaak met peper en zout en roer de raapsteel er doorheen.
  9. Serveer de stamppot met de burgers en de champignons.