Skip to main content

Kalfsburgers met groentenspiezen en gepofte aardappel

Rund

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 4 stuk(s) Kalfsburger
  • 1 stuk(s) Courgette
  • 2 stuk(s) Paprika
  • 1 bakje(s) Champignons
  • 1 stuk(s) Rode ui
  • 4 stuk(s) Pofaardappelen
  • 1 bakje(s) Zure room
  • 1 bosje(s) Bieslook
  • 1 teentje(s) Knoflook
  • naar smaak Peper en zout
  • scheutje(s) Olijfolie
  • 2 besprenkelen Italiaanse tuinkruiden
icon package

Recept stappen

  1. Dit recept is geschreven voor de BBQ maar als die niet voorhanden is, gebruik dan koekenpan en grillpan. Als je houten spiesjes gebruikt, leg ze even in het water voordat je ze gebruikt.
  2. Zet een pan op met water en kook de aardappels even voor gedurende 10 minuten.
  3. Snij de groenten in hapklare stukken en meng ze in een kom met 4 el olie, 1 gehakte teen knoflook en de (italiaanse) kruiden. Rijg ze op de spiesen. Circa 2 spiesen per persoon afhankelijk van de grootte van de spiesen. Besprenkel de spiesen ligt met olie.
  4. Als de aardapp els 10 minuten hebben gekookt, laat ze uitlekken en wikkel ze in zilverfolie. Leg ze op de BBQ onder het rekje tussen de kolen of in de oven (220C). Het duurt tussen 20 en 25 minuten tot ze gaar zijn.
  5. Maak ondertussen van zure room, knoflook, wat zout, peper en bieslook een sausje voor bij de gepofte aardappels.
  6. Als de aardappels nog ongeveer 10 minuten in de kolen moeten liggen leg je de groentenspiesen op de BBQ en als die een beetje gaar beginnen te worden het vlees. De kalfsburgers mogen een beetje rosé zijn van binnen. Check met een vork of de aardappels gaar zijn.