Kalfsgehaktbal met aardappel-knolselderijpuree en rode kool met rozemarijn

Kalf, Snel klaar

  • Totale tijd minuten
Kalfsgehaktbal met aardappel knolselderijpuree en rode kool met rozemarijn | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1000 gram Doré kruimige aardappelen
  • 700 gram knolselderij
  • 4 stuks kalfsgehaktbal
  • 1.5 zakje rode kool
  • 2 tl rozemarijnnaaldjes

In Huis

  • boter en olie om te bakken
  • naar smaak nootmuskaat (optioneel)
icon package

Recept stappen

  1. Zet een pan water met zout op voor de aardappels en knolselderij. Schil beide en snij in gelijke stukken. Kook in 15 minuten gaar.
  2. Verwarm boter en een scheutje olie in een afdekbare braad- of koekenpan. Bak, als de boter begint te kleuren, de gehaktballen rondom aan. Voeg een eetlepel water p.p. toe, dek af en draai het vuur laag. Braad in ca. 15 min gaar. Keer tussentijds een paar keer.
  3. Verwarm de rode kool op laag vuur in een pan. Hak de rozemarijnnaaldjes fijn en voeg toe.
  4. Giet de aardappelen en knolselderij af (bewaar wat kookvocht). Stamp tot een smeuïge puree met een klont boter en als nodig wat kookvocht. Breng op smaak met peper, zout en eventueel wat nootmuskaat. Serveer de puree met de ballen en rode kool.