Skip to main content

Kalfsgehaktbal met spruitenspekjesstamp

Rund

  • Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1000 g Aardappelen kruimig
  • 200 g Pastinaak
  • 600 g Spruiten
  • 100 g Ontbijtspek
  • 4 stuk(s) Kalfsgehaktbal

In Huis

  • 2 klontje(s) Boter
  • 1 scheutje(s) Melk
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Schil de aardappels en pastinaak, snij in gelijke stukken en zet op in koud water. Kook gaar in circa 15 minuten. Breng een pan water met een beetje zout aan de kook voor de spruitjes. Maak de spruitjes schoon, snij het kontje eraf en zet een kruisje erin. Kook de spruitjes gaar in ca. 8 tot 10 minuten. Het is lekker als ze nog een beetje bite hebben!
  2. Snij het ontbijtspek in reepjes en bak uit in een pan waar straks ook de gehaktballen in zullen passen. Haal het spek uit de pan als het lekker bruin is en bewaar met folie eroverheen. Doe een klontje boter bij het bakvet van het spek en bak de gehaktballen rondom bruin, zet het vuur laag, dek gedeeltelijk af met een deksel en gaar de ballen in circa 10 minuten.
  3. Maak terwijl de gehaktballen garen de puree. Stamp de aardappels met peper en zout, een scheutje melk en een klont boter. Voeg nu pas de spruitjes toe en stamp die nog even mee zodat ze een beetje uit elkaar vallen. Als je ze voor kinderen wilt camoufleren, stamp je ze nog wat fijner. Roer als laatste de spekjes er doorheen en houdt het geheel warm - Je zal verbaasd zijn hoe lekker kinderen dit vinden!
  4. Haal de gehaktballen als ze gaar zijn uit de pan en houdt warm in een stukje folie. Voeg 2 à 3 el water toe aan de bakresten en kook het aanbaksel los. Zo heb je nog lekker een beetje jus.
  5. Serveer de gehaktballen met de spruitenspekjesstamp en eventueel de jus.