Skip to main content

Kalfsgehaktbal met stamppot van spruitjes, spek, ui en aardappels

Rund, Varken

  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1000 g Aardappelen
  • 800 g Spruiten
  • 4 stuk(s) Kalfsgehaktbal
  • 2 stuk(s) Sjalot
  • 100 g Spek

In Huis

  • 1 klontje(s) Boter
  • om te bakken Olie
  • 1 teentje(s) Knoflook
  • 1 scheutje(s) Melk
icon package

Recept stappen

  1. Zet een grote pan water op.
  2. Schil de aardappelen en snij in stukjes zo groot als de spruiten.Maak de spruiten schoon en kruis ze bij het kontje een beetje in.
  3. Kook aardappels en spruiten samen gaar in ca 6-8 minuten vanaf dat het weer kookt. Giet aardappels en spruiten af en houd warm.
  4. Zet intussen de kalfsgehaktballen op met een klontje boter en een drupje olie en laat aan alle kanten bruin worden. Doe dan een deksel op de pan en laat ze in ca 10 minuten gaar stoven.
  5. Snipper intussen de sjalotjes en hak de knoflook fijn. Bak het spek uit in een koekenpannetje. Bak na 5 minuten de sjalot en de knoflook even mee.
  6. Stamp de aardappels en spruiten met een scheut melk tot een grove puree en meng ui, knoflook en spekjes erdoor.
  7. Voeg een scheutje water toe aan de ballen zodat je van het aanbaksel een beetje jus kan maken.
  8. Dien de stamppot op met de gehaktballen en de jus.