Skip to main content

Kalfsgehaktbal van Jan met ijsbergsla-bataatstampje en gegrilde balsamicocourgette

Kalf

  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 800 gram kruimige aardappels
  • 500 gram bataat
  • 2 courgettes
  • 4 kalfsgehaktballen
  • 300 gram ijsbergsla

In Huis

  • olie om te grillen en bakken
  • 1 klont boter om te bakken
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 2 tl balsamicoazijn
  • 100 ml melk
  • 1 klontje boter voor de puree
icon package

Recept stappen

  1. Schil de aardappels en snij in stukken. Zet vast op in een pan water met zout. Schil de bataat en snij in stukken (mogen groter dan de aardappel). Voeg bij de aardappel. Kook samen gaar in 15-20 minuten.
  2. Snij de courgette in dunne plakken. Smeer de plakken in met olie en grill in een grillpan tot ze bruin en gaar zijn.
  3. Bak de gehaktballen in wat olie of boter rondom bruin en gaar. Voeg op het laatst eventueel een beetje water toe om het aanbaksel los te koken en wat jus te krijgen.
  4. Snij de ijsbergsla in de lengte doormidden en daarna in kleine reepjes (let op: je hebt de buitenste grote bladeren (1 per persoon) nodig voor het gerecht: ‘IJsberg bowl met bonensalade en kippendij’).
  5. Leg de gegrilde courgette op een schaaltje. Besprenkel met olijfolie extra vierge en de balsamicoazijn, en bestrooi met peper en zout.
  6. Stamp de aardappels en bataat fijn samen met de melk, boter, peper en zout naar smaak. Roer beetje bij beetje de ijsbergsla er doorheen en warm zo nodig nog even door. Serveer met de gebraden gehaktballen en de courgette.