Skip to main content

Kalfsgehaktballen in yoghurtsaus met pastinaak en bulgur

  • Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 300 g Bulgur
  • 300 g Pastinaak
  • 600 g Kalfsgehakt
  • 2 stuk(s) Rode ui
  • 200 ml Yoghurt

In Huis

  • 1 el Boter
  • 2 el Milde Indiase currypasta
  • 400 g Tomatenblokjes
  • Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. 1. Kook de bulgur in gezouten water gaar in circa 12 minuten.
  2. 2. Snij de pastinaak in blokjes en kook beetgaar in water met wat zout in ca. 5 minuten.
  3. 3. Rol van het kalfsgehakt mooie gehaktballen en breng op smaak met zout en peper. Bak ze goudbruin in de boter. Snipper de uien. Haal de gehaktballen uit de pan en bak de ui 3 minuten aan in het overgebleven braadvet. Voeg de currypasta toe en bak 3 minuten mee. Voeg de tomatenblokjes toe en breng aan de kook. Doe de gehaktballen in de saus en verwarm 2 minuten.
  4. 4. Neem wat van de saus uit de pan en roer er de yoghurt door. Voeg dit mengsel toe aan de saus in de pan. Zorg dat de saus niet meer kookt.
  5. Serveer de gehaktballetjes met de saus, de pastinaak en de bulgur.