Skip to main content

Kalfsgehaktballen met gekookte aardappels, mosterdcremesaus en gebakken bloemkool

Rund

  • Totale tijd 35 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 800 gram bloemkool
  • 200 gram winterpeen
  • 800 gram aardappelen
  • 4 kalfsgehaktballen
  • 2 el fijngehakte peterselie
  • 125 gram crème fraîche

In Huis

  • olie om te bakken
  • 1 klontje boter
  • 1 teentje knoflook
  • 4 tl mosterd
  • 1 tl suiker
icon package

Recept stappen

  1. Snij de stronken van de bloemkool in kleine blokjes en maak de roosjes klein.
  2. Schil de peen en snij in staafjes van 1 cm bij 1 cm bij 5 cm.
  3. Verwarm in een wok wat olie en bak hierin de bloemkool en peen bruin en gaar in ca. 20 minuten. Schep af en toe om, het mag lekker verkleuren. Voeg als het niet snel genoeg gaart een eetlepel water toe en dek nog even af zodat het gaar kan stomen.
  4. Schil de aardappels en snij de grotere in tweeën. Zet op in een laagje gezouten water, breng aan de kook. Kook in ca. 15 minuten gaar.
  5. Verwarm een klont boter en wat olie in een koekenpan. Bak de gehaktballen rustig rondom bruin en meer of minder gaar naar je smaak.
  6. Snij de peterselie fijn. Hak de knoflook fijn en voeg bij de groenten als ze gaar. Schud een paar keer om en maak af met peper, zout en de peterselie. Dek af tot gebruik.
  7. Haal de gehaktballen uit de pan en leg even apart op een bord. Roer de crème fraîche bij het bakvet. Voeg de mosterd (naar smaak) toe, als ook de peper, het zout en de suiker. Warm goed door.