Skip to main content

Kalfsgehaktballetjes met quinoa en Chinese koolsalade met yoghurtdressing

Rund

  • Totale tijd 60 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 stuk(s) Ui
  • 500 g Kalfsgehakt
  • 200 ml Yoghurt
  • 400 g Chinese kool

In Huis

  • 400 g Quinoa
  • 3 teentje(s) Knoflook
  • 20 g Parmezaanse kaas
  • 2 el Oregano
  • 1 stuk(s) Eieren
  • naar smaak Peper en zout
  • 1 stuk(s) Jalapeno peper
  • 1 handje(s) Korianderblad
  • 2 el Olijfolie (extra vierge)
  • 2 el Limoensap
  • 700 ml Passata
  • 2 tl Suiker
  • 2 takje(s) Basilicum
icon package

Recept stappen

  1. Bereid de quinoa volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  2. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Rasp de Parmezaanse kaas. Hak wanneer je verse oregano gebruik de blaadjes fijn.
  3. Doe gehakt, oregano, Parmezaanse kaas, ei, de helft van de knoflook en wat peper en zout in een kom en meng. Check nogmaals op peper en zout. Rol balletjes van ongeveer een eetlepel gehakt. Zet 20 minuten in de koelkast om op te stijven.
  4. Maak in de tussentijd de koolsalade. Maak eerst de yoghurtdressing. Snijd de peper in ringetjes. Meng met de yoghurt en de koriander, olijfolie en limoensap. Pureer met de staafmixer tot een gladde dressing. Verdun met wat water indien nodig. Halveer de kool. Snijd de kern eruit. Snijd de kool in flinterdunne reepjes en meng met de dressing.
  5. Bak de gehaktballetjes in de olijfolie in ca. 7 minuten bruin en gaar. Haal uit het vet en zet weg. Bak in het overgebleven vet de ui en rest van de knoflook zachtjes ca. 6 minuten aan. Voeg de passata, de suiker en 1/2 van de basilicum toe. Breng aan de kook en laat 4 minuten koken zodat de saus wat kan indikken. Doe de gehaktballetjes in de saus en laat nog een paar minuten doorwarmen.
  6. Verdeel de balletjes over de quinoa en bestrooi met Parmezaanse kaas en verdeel er de rest van de basilicumblaadjes over.
  7. Serveer met de koolsalade.