Skip to main content

Kalfsgehaktballetjes met sesam, sticky sojasaus, broccoli en udonnoedels

Rund

  • Totale tijd 60 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 500 g Kalfsgehakt
  • 1 stuk(s) Eieren
  • 3 cm Gember

In Huis

  • 400 g Udonnoedels
  • 400 g Panko broodkruim
  • 1 teentje(s) Knoflook
  • 2 tl Sesamzaad
  • 4 tl Sesamolie
  • 3 tl Chinees vijfkruidenpoeder
  • 1 el Plantaardige olie
  • naar smaak Kiemblad
  • om te bestrooien Zwart sesamzaad
  • 125 ml Sojasaus
  • 180 ml Mirin (Japanse rijstwijn)
  • 2 el Rijstazijn
  • 75 g Vloeibare honing
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Doe gehakt, panko broodkruim, sesamzaad, 2 tl sesamolie, 1 tl vijfkruidenpoeder, lente-ui, ei, wat zout en peper in een kom. Pers er de knoflook bovenuit. Meng goed. Neem steeds een eetlepel gehaktmengsel en rol er balletjes van. Zet apart.
  2. Zet een grote ovenschaal in de oven en verwarm 5 minuten voor.
  3. Giet de plantaardige olie in de hete ovenschaal en doe de gehaktballetjes erbij. Bak 5 minuten in de oven.
  4. Maak in de tussentijd de sticky sojasaus. Schil en rasp de gember. Meng met de sojasaus, mirin, Japanse rijstwijn, 2 tl sesamolie, rijstazijn, vloeibare honing en 2 tl vijfkruidenpoeder.
  5. Haal de ovenschaal uit de oven. Giet de saus bij de gehaktballetjes en schud zodat alle balletjes met de saus bedekt worden. Zet terug in de oven en bak nog 15 minuten totdat de saus mooi dik is en de balletjes helemaal gaar zijn. Check tussendoor of het niet te hard gaat.
  6. Kook in de tussentijd de soba-noedels volgens gebruiksaanwijzing en stoom de broccoli beetgaar.
  7. Haal de gehaktballetjes uit de oven en bestrooi met een beetje zwart sesamzaad en de kiemen. Serveer met de noedels en de broccoli.
  8. <br>Tip: combineert ook goed met gebakken oesterzwammen.