Skip to main content

Kalfsgehaktballetjes met sesam, sticky sojasaus en noedels

  • Totale tijd 60 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 500 g Kalfsgehakt

In Huis

  • 25 g Broodkruim
  • 2 tl Sesamzaad
  • 4 tl Sesamolie
  • 3 tl Chinees vijfkruidenpoeder
  • 2 stengel(s) Lente-ui
  • 1 stuk(s) Eieren
  • naar smaak Peper en zout
  • 1 teentje(s) Knoflook
  • 1 el Plantaardige olie
  • 125 ml Sojasaus
  • 180 ml Mirin (Japanse rijstwijn)
  • 2 el Rijstazijn
  • 90 g Honing
  • 400 g Noedels
  • naar smaak Shisokiemen
  • naar smaak Zwart sesamzaad
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 220 C. Doe gehakt, broodkruim, sesamzaad, 1/2 van de sesamolie, 1/ 3 van het vijfkruidenpoeder, lente-ui, ei, wat zout en peper in een kom. Pers er de knoflook boven uit. Meng goed. Neem steeds een eetlepel gehaktmengsel en rol er balletjes van. Zet apart.
  2. Zet een grote ovenschaal in de oven en verwarm 5 minuten voor. Giet de plantaardige olie in de hete ovenschaal en doe de gehaktballetjes er bij. Bak 5 minuten in de oven.
  3. Maak in de tussentijd de sticky sojasaus. Doe de sojasaus, mirin, 1/2 van de sesamolie, rijst azijn, honing en 2/3 van het vijfkruidenpoeder in een kommetje en meng goed.
  4. Haal de ovenschaal uit de oven. Giet de saus bij de gehaktballetjes en schud zodat alle balletjes met de saus bedekt worden. Zet terug in de oven en bak nog 15 minuten. Tot de saus mooi dik is en de balletjes helemaal gaar zijn. Kook in de tussentijd de noedels volgens gebruiksaanwijzing.
  5. Bestrooi de gehaktballetjes met zwart sesamzaad en de kiemen. Serveer met de noedels.
  6. <br>Tip combineert goed met de salade van Chinese kool met yoghurtdressing uit het vorige recept