Skip to main content

Kalfsoester met champignons, bimi en rijst

Rund

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 zakje(s) bladpeterselie
  • 2 bakje(s) bimi
  • 300 g champignons
  • 4 stuk(s) kalfsoester

In Huis

  • 2 stuk(s) rode ui
  • 1 handje(s) augurk
  • 300 g rijst
  • 4 el olijfolie (extra vierge)
  • 3 teentje(s) knoflook
  • 1 stuk(s) citroen
  • 1 tl paprikapoeder
  • scheutje(s) cognac
  • 100 ml slagroom
  • naar smaak peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Pel de uien en snij ze samen met de augurken in dunne plakjes. Snipper de peterselie fijn. Doe alles in een kom en meng met een scheutje azijn van de augurken. Zet apart.
  2. Kook de rijst volgens gebruiksaanwijzing. Stoom de bimi in 6-8 minuten beetgaar.
  3. Snij de champignons. Verhit 2 eetlepels van de olijfolie in een koekenpan en bak de champignons aan. Knijp er de knoflook bovenuit en bak samen totdat de champignons bruin beginnen te worden. Schep er 2/3 deel van het uien-peterseliezuur bij en roer regelmatig.
  4. Rasp de schil van de citroen. Snij de kalfsoesters in plakjes van ongeveer 1 cm dikte.
  5. Meng zout, peper, paprikapoeder en de fijngeraspte citroenschil en hussel de vleesplakjes erdoor.
  6. Verhit 2 eetlepels van de olie in een andere koekenpan en roerbak het vlees totdat het lichtbruin is. Draai het vuur laag en schenk er eventueel een klein beetje brandy bij. Laat verdampen. Voeg de champignons bij het vlees en roer er de slagroom door en laat aan de kook komen.
  7. Serveer met de rijst en de bimi.