Skip to main content

Kalfsoester met kappertjesjus, prei op zn frans en puree van Eigenheimers en lente-ui

Rund

  • Totale tijd 50 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 750 g Eigenheimer aardappelen
  • 4 stuk(s) Prei
  • 2 stuk(s) Lente-ui
  • 4 stuk(s) Kalfsoester

In Huis

  • om te bakken Olie
  • 1 stuk(s) Citroen
  • 250 g Kerstomaatjes
  • naar smaak Peper en zout
  • 100 g Boter
  • 150 ml Melk
  • 2 el Mosterd
  • 1 dl Water
  • 2 el Kappertjes
icon package

Recept stappen

  1. Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken. Kook de aardappels in ca. 20 minuten gaar in wat water met zout. Doe het deksel op de pan tijdens het koken.
  2. Maak de prei. Verwijder het stugge blad van de prei en snij af net boven het witte gedeelte zodat er nog wat lichtgroen blad aan blijft zitten. Snij in de lengte doormidden en spoel goed af onder stromend water terwijl je zorgt dat de prei niet uit elkaar valt. Verhit de olie in een koekenpan. Leg de preien er naast elkaar in en laat 10 minuten zachtjes smoren. Draai of en toe voorzichtig om m.b.v. een kookpincet of tang. Zorg dat de prei een beetje lichtbruin wordt. Giet het sap van de citroen erbij en laat de prei verder garen in het sap. Snij de kerstomaatjes doormidden en leg naast de preien. Laat zachtjes meebakken. Bestrooi op het laatst met peper en zout. De saus die ontstaat moet een beetje kleverig, als een siroop, worden.
  3. Maak de puree af. Snij de lente-ui in ringetjes. Verwarm de melk tot net onder het kookpunt. Giet de aardappelen af en laat even droogstomen. Stamp ze fijn met de pureestamper. Voeg 3/4 van de boter toe en roer goed door. Voeg dan beetje bij beetje de warme melk toe tot je een mooie smeuïge puree hebt. Roer er de mosterd en de lente-ui door en breng op smaak met peper en zout.
  4. Verhit 1/4 van de boter in een koekenpan. Bak hierin de kalfsoesters in 3-4 minuten per kant rosé. Haal de kalfsoesters uit de pan en dek af met aluminiumfolie om warm te houden. Blus het bakvet af met water. Roer de kappertjes erdoor en laat even doorwarmen.
  5. Serveer de saus bij de kalfsoesters, de puree en de preischotel.