Skip to main content

Kalfsoester met stamppot van spruitjes, wortelpeterselie en katenspek

Kalf

  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 800 gram aardappels
  • 300 gram wortelpeterselie
  • 600 gram spruiten
  • 4 kalfsoesters
  • 75 gram katenspek
  • 1 sjalot

In Huis

  • boter om te bakken
  • olie om te bakken
  • 1 teentje knoflook
  • 1 scheutje melk
icon package

Recept stappen

  1. Schil de aardappels en snij in vieren. Schil de wortelpeterselie en snij in stukken zo groot als de aardappels. Zet op in ruim water, de spruiten gaan er zo bij. Voeg zout toe en breng aan de kook. Zet een wekker op 8 minuten, vanaf het moment dat de aardappels koken.
  2. Haal intussen het kontje van de spruitjes en halveer ze. Voeg na de 8 minuten kooktijd bij de aardappels en wortelpeterselie. Kook ca. 8 minuten mee.
  3. Verwarm wat boter met wat olie in een koekenpan. Wacht tot de boter stopt met bruisen en bak de kalfsoesters aan alle kanten bruin. Doe een deksel op de pan en laat ca. 10 minuten garen.
  4. Bak het spek uit in een koekenpannetje. Snipper intussen de sjalot en hak de knoflook fijn. Bak de sjalot en de knoflook mee met het spek tot de ui glazig is.
  5. Stamp de aardappels en spruiten met een scheut melk tot een grove puree en meng ui, knoflook en spekjes erdoor.
  6. Voeg een scheutje water bij de gehaktballen zodat je van het aanbaksel jus kan maken.
  7. Dien de stamppot op met de kalfsoesters en de jus.
  8. Zet alvast een ruime pan met gezouten water op voor de aardappels en wortelpeterselie, als je tijd wil winnen (eigenlijk hoor je aardappels op te zetten in koud water).