Skip to main content

Kalfsoester van Belgen in ballingschap

  • Totale tijd 15 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 takje(s) Peterselie
  • 4 g Kalfsoester

In Huis

  • 1 stuk(s) Sap van een citroen
  • 50 g Boter
  • Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. NB. Haal het vlees tijdig uit de koeling om op temperatuur te komen.
  2. 1. Hak de peterselie fijn en pers een halve citroen uit (of gebruik citroensap uit een flesje). Meng het grootste deel van de boter met de fijngehakte peterselie en het citroensap. Breng op smaak met peper en zout.
  3. 2. Bak de kalfsoesters op hoog vuur rondom bruin. Zet het vuur lager en laat nog 3 minuten verder garen. Laat vervolgens nog 2 minuten rusten (verpakt in aluminiumfolie). Leg er een klontje kruidenboter op bij serveren.