Skip to main content

Kalfsoesters met knolselderijpuree en gekarameliseerde witlof

Kalf

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 500 gram aardappels
  • 500 gram knolselderij
  • 500 gram witlof
  • 4 kalfsoesters

In Huis

  • 2 el olijfolie
  • boter om te bakken
  • 3 tl suiker
  • olie om te bakken
icon package

Recept stappen

  1. Schil de aardappels, snij in tweeën en zet op in een pan met ruim water en een beetje zout.
  2. Schil de knolselderij en haal de onderkant met de wortels eraf. Snij de knol in vieren en dan in blokjes van ongeveer 2 cm.
  3. Als de aardappels 10 min hebben gekookt doe je de knolselderij erbij en kook je die nog 5 min mee. Giet af en bewaar een beetje van het vocht. Pureer alles met een staafmixer als je het smeuïg wilt en met een pureestamper voor een grove puree. Voeg er een beetje van het vocht en de olijfolie aan toe. Maak op smaak met peper en zout. Hou warm in een pan met deksel.
  4. Snij de witlof in de lengte doormidden en haal de binnenkant eruit. Als je wilt kan je de witlof daarna nog in reepjes snijden. Verhit boter in een koekenpan met anti-aanbaklaag en bak de witlof ca. 3 minuten aan de snijkant. Voeg dan de suiker, peper en zout en twee eetlepels water toe. Bak nog 5 minuten tot de witlof lichtbruin en beetgaar is; keer af en toe om.
  5. Bak intussen de kalfsoesters in wat olie of boter om en om aan iedere kant bruin.
  6. Serveer de kalfsoesters met de puree en witlof.