Skip to main content

Kalfsrollade en aardappelgratin met gekarameliseerde sjalot

Rund

  • Totale tijd 60 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 12 plak(ken) Kalfsrollade
  • 1000 g Aardappelen
  • 150 g Fiori Taleggio kaas
  • 2 stuk(s) Sjalot

In Huis

  • Om in te vetten Olie
  • 3 teentje(s) Knoflook
  • 250 g Slagroom
  • 1 el Bruine basterdsuiker
  • 1 el Balsamicoazijn
  • naar smaak Zeezout
  • naar smaak Peper uit de molen
  • Aluminiumfolie
icon package

Recept stappen

  1. 1. Laat de kalfsrollade op kamertemperatuur komen.
  2. 2. Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet een grote ovenschaal in met wat olie.
  3. 3. Schil de aardappelen en snijd ze in plakjes. Hak de knoflook fijn. Snijd de kaas in plakjes.
  4. 4. Verdeel er een laagje van de aardappelschijfjes over de ovenschaal. Verdeel wat gehakte knoflook over de aardappelen. Bestrooi met peper en zout. Herhaal dit tot de aardappelschijfjes en knoflook op zijn.
  5. 5. Schenk de slagroom over de aardappelschijfjes en beleg met de kaas. Dek af met aluminiumfolie en bak de gratin ca. 50 minuten in het midden van de oven. Verwijder na 30 min. het aluminiumfolie zodat de kaas kan bruinen.
  6. 6. Maak terwijl de gratin in de oven staat de gekarameliseerde sjalotjes. Snijd de sjalot in plakjes. Verwarm wat olie in een koekenpan met dikke bodem.
  7. 7. Voeg de sjalot toe en bak even aan. Voeg dan suiker en balsamico azijn toe en bak zachtjes tot de uitjes karameliseren en de vloeistof stroperig is geworden. Roer regelmatig om zodat de sjalot niet aanbrandt.
  8. 8. Snijd de kalfsrollade in plakken en serveer met de gekarameliseerde sjalot en de gratin.