Skip to main content

kalfsschenkel met Italiaanse tomatensaus en spruitjes

Rund

  • Totale tijd 120 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 800 kilo Kalfsschenkel
  • 2 stuk(s) Uien
  • 1 stuk(s) Wortel
  • 800 g Spruiten

In Huis

  • 300 g Pasta
  • 2 el Olijfolie (extra vierge)
  • 1 el Boter
  • 1 el Tomatenpuree
  • 1 el Bloem
  • 250 ml Droge witte wijn
  • 1 stuk(s) Citroen
  • 2 blaadje(s) Laurier
  • 2 takje(s) Tijm
  • 2 takje(s) Bladpeterselie
  • 4 teentje(s) Knoflook
  • 1 el Balsamicoazijn
  • naar smaak Peper en zout
  • 450 ml Water
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven op 180 °C.
  2. Bestrooi de kalfsschenkels met peper en zout. Verhit de olie en de boter in een grote pan en bak de schenkels om en om bruin in ca. 2 minuten aan iedere kant. Haal ze uit het vet en zet apart.
  3. Snij de uien in dunne ringen en de wortel in kleine blokjes. Bak de uien en wortel in het overgebleven vet ca. 5 minuten aan. Roer er de tomatenpuree door en bak 1 minuut mee. Roer er de bloem door en bak 2 minuten mee. Voeg de wijn toe en breng aan de kook. Roer door en schraap aanbaksels los. Doe de schenkels terug in de pan en breng aan de kook.
  4. Rasp de schil van de citroen en doe in de pan samen met de knoflook. Bind laurierbladjes, tijm en peterselie met een touwtje tot een bouquet garni. Doe in de pan.
  5. Voeg nog 450 ml water toe en breng aan de kook. Doe het deksel op de pan of dek goed af met aluminiumfolie. Laat 1,5 uur sudderen in het midden van de oven.
  6. Kook intussen de pasta gaar volgens aanwijzingen op de verpakking. 
  7. Maak de spruitjes schoon, halveer ze en blancheer 6 minuten in kokend water. Giet af en houd warm. Je kan ze eventueel nog even opbakken met wat balsamico en lekker laten karamelliseren.
  8. Serveer de schenkels met de saus bij de pasta en de spruitjes ernaast.