Skip to main content

Kalfsschenkel met venkel uit de oven

Rund

  • Totale tijd 120 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 800 kilo Kalfsschenkel
  • 4 stuk(s) Venkelknol
  • 1 stuk(s) Ui groot

In Huis

  • 4 el Olijfolie
  • 3 el Bloem
  • 6 teentje(s) Knoflook
  • 400 ml Droge witte wijn
  • 500 ml Kippenbouillon
  • 1 stuk(s) Citroen
  • 6 takje(s) Tijm
  • 3 blaadje(s) Laurier
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Snipper de ui. Zeef de bloem. Snij de venkelknollen in vieren. Schil de citroen dun. Verhit de bouillon.
  3. Verhit de olie in een koekenpan. Bestrooi het vlees met peper en zout en haal door de bloem. Schud de overtollige bloem eraf. Bak de schenkels om en om mooi bruin in de hete olie en leg in een ovenschaal.
  4. Fruit de ui en de hele tenen knoflook goudgeel en doe bij het vlees. Voeg wijn, bouillon, citroenschil, laurier en tijm aan het vlees toe. Dek de schaal af met een deksel of aluminiumfolie en bak 1 uur in het midden van de oven. Voeg dan de venkel toe en bak nog 45 minuten, zonder deksel. Controleer of er voldoende vocht rond het vlees staat. Serveer het vlees met de saus.
  5. Lekker met aardappelpuree, pasta of rijst