Skip to main content

Kalfsschnitzel met bloemkool uit de oven en gekookte aardappels

Kalf

  • Totale tijd 50 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 bloemkool
  • 3 uien
  • 800 gram aardappelen
  • 4 kalfsschnitzels

In Huis

  • 4 tl korianderzaad
  • 2 tl komijnzaad
  • 2 tl venkelzaad
  • peperkorrels naar smaak
  • 3 el olijfolie
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Snij de bloemkool in roosjes en de uien in parten. Doe de zaden en peperkorrels in een vijzel en maal ze fijn. Meng er de olijfolie door. Leg de bloemkool en de uienringen in een ruime ovenschaal in een enkele dunne laag. Schenk de kruidenolie erover. Bestrooi met wat zout en schep even goed door. Dek af met aluminiumfolie en zet 40 minuten in de oven. Schep halverwege de oventijd een keer goed om en zet weer terug. Zet water op het vuur voor de aardappels.
  3. Kook de aardappels in circa 20 min. gaar.
  4. Bak als de aardappels aan het uitdampen zijn de kalfsschnitzels met peper en zout aan beide kanten bruin.
  5. Serveer de schnitzels met de gebakken aardappels en de bloemkool.