Skip to main content

Kalfsschnitzel met blote-billetjes-in-het-gras

  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1000 g Kruimige aardappelen
  • 600 g Snijbonen
  • 2 stuk(s) Lente-ui
  • 1 el Gedroogd bonenkruid
  • 1 blikje(s) Witte bonen
  • 50 g Ricotta
  • 4 stuk(s) Kalfsschnitzel

In Huis

  • 60 g Boter
  • 1 el Mosterd
  • naar smaak Melk
  • om te bakken Olie
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Let op je hebt meerdere keren ricotta nodig.
  2. Haal het vlees uit de koeling om te chambreren.
  3. 1. Zet een grote pan met een laagje water met wat zout op voor de aardappels en een pannetje water met wat zout voor de snijbonen. Schil de aardappels, snij in stukken en doe in de grote pan. Kook gaar in ca. 10-15 minuten.
  4. 2. Haal de steeltjes van de snijbonen en snij ze in schuine repen van ca. 2 cm. Voeg bij het kokende water en kook beetgaar in 6-8 minuten.
  5. 3. Snij de lente-ui in ringetjes. Snij het bonenkruid fijn.
  6. 4. Laat de witte bonen uitlekken in een vergiet. Verwarm ze zachtjes in een steelpannetje met 1/3 van de boter, de mosterd en het bonenkruid.
  7. 5. Giet de aardappels af maar bewaar wat kookvocht! Stamp de aardappels fijn met de ricotta, nog eens 1/3 van de boter en zoveel melk en/of kookvocht tot je een smeuïge puree hebt. Maak goed op smaak met peper en zout en schep de lente-ui, snijbonen en witte bonen erdoor. Dek af en houdt warm.
  8. 6. Verwarm in een koekenpan het laatste deel boter met een scheutje olie. Bestrooi het vlees met peper en zout. Doe het vlees in de pan als de boter is gestopt met bruisen en bruin is geworden. Bak ca. 1 minuut per kant. Serveer met de blote billetjes in het gras.