Skip to main content

Kalfsschnitzel met blote-billetjes-in-het-gras

Kalf

  • Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1000 gram kruimige aardappelen
  • 300 gram sperziebonen
  • 300 gram snijbonen
  • 1 lente-ui
  • 1 el peterselie
  • 2 tl tijm
  • 1 blikje witte bonen
  • 4 kalfsschnitzels

In Huis

  • 60 gram boter
  • 1 el mosterd
  • naar smaak melk
  • om te bakken olie
icon package

Recept stappen

  1. Haal het vlees uit de koeling om te chambreren.
  2. Zet een grote pan met een laagje water met wat zout op voor de aardappels en een pan water met wat zout voor de snijbonen en sperziebonen. Schil de aardappels, snij in stukken en doe in de grote pan. Kook gaar in ca. 10-15 minuten.
  3. Haal de steeltjes van de sperzie- en snijbonen en snij ze in stukjes van ca. 2 cm. Voeg bij het kokende water en kook beetgaar in 4-5 minuten vanaf dat het water weer kookt.
  4. Snij de lente-ui in ringetjes. Ris de tijm en hak de peterselie fijn.
  5. Laat de witte bonen uitlekken in een vergiet. Verwarm ze zachtjes in een steelpannetje met 1/3 van de boter, de mosterd en de peterselie en tijm.
  6. Giet de aardappels af maar bewaar wat kookvocht! Stamp de aardappels fijn met nog eens 1/3 van de boter en zoveel melk en/of kookvocht tot je een smeuïge puree hebt. Maak goed op smaak met peper en zout en schep de lente-ui, snijbonen, sperziebonen en witte bonen erdoor. Dek af en houdt warm.
  7. Verwarm in een koekenpan het laatste deel boter met een scheutje olie. Bestrooi het vlees met peper en zout. Doe het vlees in de pan als de boter is gestopt met bruisen en bruin is geworden. Bak ca. 1 minuut per kant. Serveer met de blote billetjes in het gras. Maak eventueel wat jus door het aanbaksel los te koken met een scheutje water.