Skip to main content

Kalfsschnitzel met champignon-dragonsaus, gebakken aardappeltjes en broccoli met knoflook en citroenrasp

Kalf

  • Totale tijd 35 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 kilo Nicola aardappelen
  • 500 gram broccoli
  • 1 ui
  • 400 gram kastanjechampignons
  • 1 citroen
  • 4 kalfsschnitzels
  • 2 tl dragon

In Huis

  • olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 klontjes boter
  • 1 el mosterd
icon package

Recept stappen

  1. Haal het vlees uit de koelkast om te chambreren (liefst ruim op tijd).
  2. Verwarm de oven voor op 220 graden. Boen de aardappels schoon en snij in blokjes. Meng met ruim olie, peper en zout en spreid uit op een met bakpapier beklede bakplaat of in een ovenschaal. Leg de knoflook erbij (in de schil). Schuif gedurende 20-25 minuten in de oven.
  3. Breng een pannetje water aan de kook voor de broccoli.
  4. Snij de ui doormidden en dan in ringen. Smelt een klont boter in een koekenpan en bak hierin de ui glazig. Snijd de champignons in plakjes en bak 5 minuten mee. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Snij ondertussen de steel van de broccoli in stukjes en de roosjes klein. Kook met een flinke snuf zout beetgaar in ca. 5 minuten. Giet af. Rasp de citroenschil. Haal de knoflook uit de oven. Druk het knoflookpulp uit de schil en voeg samen met een klontje boter en de citroenrasp bij de broccoli. Hussel om.
  6. Dep de kalfschnitzels droog met keukenpapier en bestrooi met zout en peper. Verhit de klontjes boter in een koekenpan tot het bruint. Bak het vlees ca 1 minuut per kant. Laat rusten in aluminiumfolie. Kook het aanbaksel van het vlees los met een scheutje water. Hak de dragon fijn, voeg samen met de mosterd toe en roer goed door. Voeg ook de champignons en ui toe.
  7. Serveer het vlees met de champignon-dragonsaus, gebakken aardappel en broccoli.