Skip to main content

Kalfsschnitzel met geroosterde sweet dumpling en Agria en geroerbakte knoflookspinazie

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 4 klalfsschnitzels
  • 400 gram sweet dumpling pompoen
  • 600 gram Agria aardappelen
  • 1 ui
  • 800 gram spinazie

In Huis

  • 2 el olijfolie
  • 2 tl paprikapoeder
  • 4 teen knoflook gekneusd
  • olie om te bakken
  • 1 klontje boter
  • snufje nootmuskaat
  • mayonaise (optioneel)
icon package

Recept stappen

  1. Haal de schnitzels uit de koeling om op temperatuur te komen. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Halveer de sweet dumpling pompoen, verwijder de zaden met een lepel. Snij in kwarten en dan in plakjes of wedges van 1 cm dik. Boen de agria schoon, halveer en snij in ongeveer even grote wedges. Hussel de twee in een mengkom met de olijfolie, het paprikapoeder, zout en peper. Spreid uit over een met bakpapier beklede bakplaat. Kneus vier tenen knoflook in de schil en leg er tussen. Schuif gedurende 30-35 minuten in de oven. Hussel zo nodig tussendoor een keer om.
  3. Lees de krant of een boekje. Of vouw de was op. Ga pas door met de rest als de aardappels en sweet dumplings 30 minuten hebben gehad.
  4. Snipper de ui en fruit zachtjes in wat olie in een wok. Haal de knoflooktenen uit de oven, druk het pulp uit de schil, prak fijn met een vork en roer bij de ui.
  5. Verwarm een goede klont boter met een scheutje olie in een koekenpan en bak de schnitzels om en om in 3-5 minuten bruin en zo gaar als je zelf lekker vindt.
  6. Voeg de spinazie (deze is al gewassen!) in delen bij de ui tot alle spinazie is geslonken. Breng op smaak met peper, zout en een beetje nootmuskaat. Serveer de schnitzel met de geroerbakte spinazie en de geroosterde aardappel en pompoen.
  7. Beetje mayo bij de aardappels is natuurlijk altijd lekker ;)!