Skip to main content

Kalfsschnitzel met groene-peperboter, aardappeltjes en gegrilde little gem met kappertjes dressing

Rund

  • Totale tijd 50 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 8 takjes tijm
  • 1 takje rozemarijn
  • 6 takjes peterselie
  • 4 kalfsschnitzels
  • 600 gram Frieslander nieuwe oogst
  • 4 kroppen little gem sla

In Huis

  • 1 teentje knoflook
  • 1 sjalot
  • 10 el olijfolie (extra vierge)
  • 1 el groene peperkorrels op water
  • 75 gram roomboter
  • 1 el citroensap
  • 1 el kappertjes
icon package

Recept stappen

  1. Hak de knoflook, sjalot en de verse kruiden fijn. Meng kruiden, sjalot en knoflook door 5 eetlepels van de olijfolie. Breng op smaak met wat peper. Smeer de kalfsschnitzels in met de marinade. Dek af en zet enkele uren in de koelkast.
  2. Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de aardappels en snij in stukken. Doe in een ovenschaal. Bestrooi met wat zeezout. Schenk 2 eetlepels olijfolie over de aardappels en schep goed door. Bak in ca. 40 minuten goudbruin en gaar.
  3. Plet de groene peperkorrels een beetje met een vork en meng door de zachte boter. Doe op een stukje huishoudfolie en maak er een rolletje van. Leg in de koelkast of de vriezer om op te stijven.
  4. Maak een dressing van 3 eetlepels olijfolie, het citroensap en de kappertjes. Snij de little gem in de lengte in tweeen. Kwast in met een beetje olie en grill om en om op een hete grillpan. Leg de little gem met de snijkant omhoog op een schaal en schenk de dressing erover.
  5. Bestrooi de kalfsschnitzels met zeezout. Verhit een grillpan tot zeer heet en rooster het vlees in ca. 2,5 minuten aan iedere kant rosé. Snij 4 plakjes van het boterrolletje. Leg op het warme vlees en serveer onmiddellijk met de gebakken aardappeltjes en de little gem.