Skip to main content

Kalfsschnitzel met kruidige rijst en spinazie

Rund

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 4 stuk(s) Kalfsschnitzel
  • 800 g Spinazie
  • 400 g Basmatirijst
  • 1 stuk(s) Rode ui
  • 1 bakje(s) Specerijenmengsel

In Huis

  • 4 teentje(s) Knoflook
  • 1 liter Kokend water
  • 2 blokje(s) Kippenbouillon
  • 2 el Olie om te bakken
  • naar smaak Boter
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. NB. bewaar evt overgebleven rijst voor de bloemkoolcurry!
  2. In het specerijenbakje zitten 2 kardemompeulen en 1/2 tl komijnzaad.
  3. Zet de waterkoker aan voor de rijst en h aal de schnitzels uit de ijskast zodat ze op temperatuur komen.
  4. Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
  5. Pak de kardemompeulen uit het specerijenpotje en kneus ze met een plat mes.
  6. Verhit in een soeppan de olie en fruit daarin de ui, knoflook, kardemompeulen en het komijnzaad.
  7. Voeg de rijst toe en roer goed om. Voeg dan het kokende water toe met de blokjes bouillon. Breng aan de kook en draai het vuur laag. Laat zachtjes pruttelen gedurende 30-35 minuten, waarvan de eerste 20 minuten zonder deksel. Als het te snel droog lijkt te koken, doe je eerder een deksel op de pan. Haal de kardemompeulen op het laatst uit de rijst, die kan je niet eten.
  8. Was de spinazie met behulp van een slacentrifuge.
  9. Als de rijst nog ongeveer 10 minuten moet koken, begin je met de kalfsschnitzels en de spinazie.
  10. Leg de schnitzels op een bord en dep ze droog. Bestrooi flink met peper.
  11. Verwarm in een grote koekenpan of wok de olie, laat goed heet worden. Bak de schnitzels om en om snel bruin (ca 1 minuut per kant), besprenkel met zout en leg weg in een stuk foliepapier.
  12. Voeg nu de spinazie toe aan het bakvet en laat slinken. Giet als nodig wat vocht af en maak dan op smaak met peper en zout en evt. nog een klontje boter. Dien op met de rijst.