Skip to main content

Kalfsschnitzel rolletjes in kruidige tomatensaus met penne

Rund

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 4 stuk(s) Kalfsschnitzel
  • 1 stuk(s) Rode ui
  • 800 g Coeur de boeuf tomaten
  • 1 takje(s) Rozemarijn
  • 2 takje(s) Tijm
  • 1 takje(s) Oregano
  • 2 stuk(s) Courgette
  • 2 Bladeren Salie
  • 400 g Penne

In Huis

  • 2 teentje(s) Knoflook
  • om te bakken Olie
  • 1 el Olijfolie (extra vierge)
  • naar smaak Peper en zout
  • 8 stuk(s) Cocktailprikkers
icon package

Recept stappen

  1. Haal het vlees uit de koeling om te chambreren.
  2. NB. Weinig tijd? Kijk onderaan*.
  3. Zet alvast een pan water op voor de pasta straks.
  4. Snipper de ui en fruit in een braadpan met wat olie. Hak de knoflook fijn en voeg bij de uien als die glazig zijn. Hak de tomaten in grove stukken. Voeg ze bij de uien en knoflook met wat zout. Voeg de takjes rozemarijn, tijm en oregano bij de saus (liefst met een touwtje samenbinden) en laat het geheel pruttelen, tenminste 20 min, hoe langer hoe lekkerder!
  5. Snij de courgette(s) in dunne plakken. Snij de helft van de plakken in dunne repen en leg de andere helft even weg. Leg een schnitzel op een snijplank. Bedek met vershoudfolie en ram er stevig op met de onderkant van een koekenpan zodat hij nog platter wordt. Doe dit met alle schnitzels.
  6. Snij de repen courgette net zo groot als de breedte van de schnitzels. Hak de salie fijn.
  7. Bestrooi elke schnitzel met zout en leg 6-8 repen courgette en wat van de gehakte salie er op. Rol ze op en prik vast met cocktailprikkers. Snij de resterende repen courgette in kleine stukjes en doe bij de tomatensaus.
  8. Kook de pasta gaar volgen instructie op de verpakking.
  9. Grill de overgebleven plakken courgette met wat olie bruin en gaar. Leg ze op een schaaltje en bestrooi met wat peper, zout en olijfolie.
  10. Schroei de kalfsrolletjes rondom dicht met een scheutje olie in een koekenpan. Leg ze dan nog ca. 2 min bij de saus. Niet te lang, dan worden ze droog! Haal de kruiden takjes uit de saus en gooi weg.
  11. Serveer de kalfsrolletjes met de pasta, saus en gegrilde courgette.
  12. * Weinig tijd? Bak dan de schnitzels los. Doe de helft van de courgette in stukjes bij de tomatensaus en grill de andere helft.