Skip to main content

Kalfsstoof met venkel en tagliatelle

Rund

  • Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 stuk(s) Venkel
  • 600 g Kalfsstoofvlees gegaard
  • 400 g Verse tagliatelle
  • 1 krop(pen) Romaanse sla

In Huis

  • 1 teen Knoflook
  • 3 el Olijfolie
  • 1 el Citroensap
  • naar smaak Peper en zout
  • naar smaak Suiker
icon package

Recept stappen

  1. Verwijder het loof en het hart van de venkel en snij in stukjes. Bewaar (een deel van) het loof, snij fijn en gebruik door de sla (eventueel ook bij de sla van het gehaktschotelrecept!)
  2. Hak de knoflook fijn.
  3. Verwarm in een wok of braadpan met deksel een scheutje olie.
  4. Fruit de venkel even goed aan en doe dan de knoflook erbij. Hussel goed om, voeg een klein scheutje water toe en dek af met een deksel. Laat 15-20 minuten zachtjes gaar sudderen.
  5. Zet een pan water met zout op voor de pasta.
  6. Verwarm in een pannetje langzaam het stoofvlees.
  7. Kook de pasta gaar volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  8. Snij de Romaanse sla in repen en was met behulp van een slacentrifuge.
  9. Maak een simpele dressing van olie, citroensap peper, zout en evt. een beetje suiker.
  10. Check of de venkel gaar genoeg is naar je smaak.
  11. Roer het stoofvlees door de venkel en serveer met de tagliatelle en de sla.