Skip to main content

Kalfsstoofschotel met pasta en spruiten

Kalf

  • Totale tijd 150 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 480 gram kalfsstoofvlees
  • 1 stuks ui
  • 1 stuks peen
  • 4 takjes peterselie
  • 300 gram spruiten

In Huis

  • 2 teentjes knoflook
  • 2 el olijfolie
  • naar smaak chilipeper gedroogd
  • 2 el bruine suiker
  • 1 el tomatenpuree
  • 400 gram gepelde tomaten
  • 250 ml kalfsfond (of bouillon)
  • 2 tl paprikapoeder (gerookt)
  • 400 gram pasta naar keuze (bijvoorbeeld conchiglie of penne)
icon package

Recept stappen

  1. Snij het vlees in blokjes van 2x2 cm. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Verhit de olie in een grote braadpan met dikke bodem.
  2. Bestrooi het vlees met peper en zout. Bak het vlees in kleine porties rondom bruin. Zet apart.
  3. Bak in het overgebleven braadvet de ui en knoflook zachtjes 5 minuten aan. Schil de peen m.b.v. een dunschiller en snij in stukken van 1 cm. Voeg bij de ui en bak nog 5 minuten mee.
  4. Voeg de chilipeper, suiker en tomatenpuree toe en bak 1 minuut mee. Schenk de gepelde tomaat en kalfsfond erbij. Breng aan de kook en doe het aangebraden vlees terug in de pan.
  5. Breng weer aan de kook. Doe het deksel op de pan. Zet op het kleinste pitje en draai het vuur laag. Laat ca. 2 uur zachtjes garen. Roer als het vlees mooi gaar is de gerookte paprikapoeder en wat gehakte peterselie erdoor.
  6. Zet, vlak voor het vlees helemaal gaar is, een pan met water op en kook de pasta in 8-10 minuten gaar.
  7. Breng een pan met water aan de kook met wat zout. Kook de spruiten hierin gaar in ongeveer 6-8 minuten. Serveer het vlees over de pasta met de spruiten ernaast.