Skip to main content

Kalfsstoofvlees op Perzische wijze

Rund

  • Totale tijd 60 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 600 g Kalfsstoofvlees
  • 2 stuk(s) Uien
  • 2 takje(s) Munt

In Huis

  • 200 g Walnoten, gepeld
  • 2 el Olie om te bakken
  • 2 el Boter
  • 1 tl Kurkumapoeder
  • 1 tl Kaneelpoeder
  • tl Nootmuskaat
  • tl Zwarte peper (vers gemalen)
  • 5 el Granaatappel melasse
  • 1 blokje(s) Kippenbouillon
  • naar smaak Granaatappelpitjes
  • om te serveren Rijst
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. 1. Rooster de walnoten 6-8 minuten in een droge koekenpan. Laat ze helemaal afkoelen en maal fijn in de keukenmachine.
  2. 2. Snipper de ui.
  3. 3. Verhit de olie in een braadpan met dikke bodem en doe de boter erbij.
  4. 4. Bak het kalfsvlees in kleine porties aan totdat het bruin is. Haal uit de pan. Bak de uien in het overgebleven braadvet glazig en geel in ca. 8 minuten.
  5. 5. Voeg de kurkuma, kaneel, nootmuskaat en peper toe en bak even mee. Doe het kalfsvlees terug in de pan en verkruimel het bouillonblokje erboven. Voeg een 1/2 liter kokend water (bij 4p) toe.
  6. 6. Doe het deksel op de pan en laat op laag vuur 30 minuten stoven.
  7. 7. Voeg de gemalen walnoten en de granaatappelsiroop toe. Doe de deksel op de pan en laat op laag vuur nog 45 minuten stoven. Roer elke 15 minuten en let op dat het niet aanbakt op de bodem. Neem de deksel van de pan en laat nog 15 minuten.
  8. 8. Hak de munt fijn. Bestrooi met granaatappelpitjes en fijngehakte munt. Serveer met wat gekookte rijst.