Skip to main content

Varkensquinoaworst met gekarameliseerde spruitjes, wortelpeterselie en boterbonenpuree

Varken

  • Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 stuk(s) rode ui
  • 200 g wortelpeterselie
  • 600 g spruiten
  • 4 stuk(s) varkens-quinoaworst
  • 2 blikje(s) boterbonen
  • 3 el basilicumolie

In Huis

  • 1 klont(en) boter
  • om te bakken olie
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 1 tl paprikapoeder
  • scheutje(s) citroensap
  • 4 tl balsamicoazijn
  • naar smaak peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Zet een pan met een laagje water en zout op voor de spruitjes.
  2. Verwarm olie in een wok. Snipper de ui en fruit zachtjes. Schil de wortelpeterselie, snij in kleine kleine blokjes en voeg bij de ui.
  3. Verwijder het kontje en eventueel lelijke blaadjes van de spruitjes en halveer ze. Blancheer ze 3 minuten, giet af en spoel af zodat ze mooi groen blijven. Voeg de afgegoten spruiten bij de ui en laat zachtjes bruin en gaar bakken.
  4. Bak de worst in een flinke klont boter en een beetje olie rondom bruin. Ze zijn al gaar.
  5. Snij intussen de knoflook fijn. Laat de bonen uitlekken in een vergiet boven een bak en bewaar het vocht. Verwarm in het steelpannetje van de spruiten wat olie en fruit hierin de knoflook op zacht vuur aan met het paprikapoeder. Voeg de bonen toe en fruit even mee. Voeg 100 ml van het vocht bij (bij 4p) en verwarm. Pureer met de staafmixer tot een gladde puree. Doe indien nodig wat extra vocht erbij, het moet een lekker gladde puree worden. Breng op smaak met zout, peper en een kneepje citroensap.
  6. Voeg op het laatst de balsamico bij de spruiten en laat nog even een beetje karameliseren.
  7. Garneer de puree op het bord nog met wat druppels basilicumolie. Serveer met de worst en de spruiten.