Skip to main content

Kalfsvenkelworst met koolrabi gratin en snijbonen

Rund

  • Totale tijd 35 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 stuk(s) Koolrabi
  • 100 g Geraspte kaas
  • 100 ml Slagroom
  • 600 g Snijbonen
  • 4 stuk(s) Kalfsvenkelworst

In Huis

  • om te bakken Olie
  • eventueel toevoegen Boter
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden.
  2. Snij de uiteinden en het kontje van de koolrabi, halveer deze en schil met een dunschiller. Snij de koolrabi in zo dun mogelijke plakken. Dat gaat makkelijk met een groot scherp mes of een mandoline als je die hebt.
  3. Leg de schijfjes koolrabi in een ovenschaal, steeds met een beetje kaas, peper en wat zout tussen elke laag. Giet de room erover heen en eindig met een beetje kaas op de bovenkant.
  4. Schuif in de oven voor ongeveer 30-35 minuten. Check met een vork of de koolrabi gaar is. Zet als nodig de oven op het laatst nog wat hoger.
  5. Zet ondertussen een pan water op het vuur voor de snijbonen.
  6. Was de snijbonen en haal aan beiden kanten een stukje eraf. Snij ze in stukken van een paar centimeter.
  7. Als de koolrabi nog ongeveer 10 minuten moet, kook je de snijbonen gaar in 6 minuten en bak je in diezelfde tijd de worsten mooi bruin en net aan gaar in een beetje olie.
  8. Serveer de worst met de gratin en de snijbonen.
  9. Tip: een klontje boter over de snijbonen is ook altijd lekker!