Skip to main content

Kalfsvlees met bloemkool en koriander en gember-kaneelrijst uit de 13e eeuw

Kalf

  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 el gember
  • 1 ui
  • 240 gram volkoren basmatirijst
  • 600 gram bloemkool
  • 300 gram koolrabi
  • 400 gram kalfsvleesstukjes
  • 1 ei
  • 4 stengels lente-ui
  • 3 el verse koriander

In Huis

  • olijfolie om te bakken
  • tl kaneelpoeder
  • bloem
  • 1 blokje groentebouillon
  • 1 klontje boter
  • 2 el sojasaus
  • 1 el witte wijnazijn
icon package

Recept stappen

  1. NB: Haal het vlees tijdig uit de koeling om op kamertemperatuur te komen!
  2. Schil en rasp de gember en snipper de ui. Fruit samen in een beetje olie even aan in een soeppan met dikke bodem. Voeg de kaneel toe en dan 60 gram rijst pp, 150 ml water pp en het bouillonblokje. Breng aan de kook en laat zachtjes (eventueel met behulp van een vlamverdeler) afgedekt 25-30 minuten gaar en droog koken.
  3. Snij de bloemkool in kleine roosjes. Schil de koolrabi en snij in kleine blokjes van 1 cm.
  4. Doe wat bloem op een bord, dep de stukken kalfsvlees droog en wentel ze door de bloem. Kruid met peper en zout.
  5. Kluts een ei in een kommetje.
  6. Verwarm boter en olie in een wok en laat echt goed heet worden. Bak als de boter stopt met bruisen en wat bruin is, het kalfsvlees op hoog vuur heel kort rondom bruin. Haal uit de pan en wikkel in een stuk aluminiumfolie. Leg te rusten.
  7. Voeg nog wat boter toe aan de bloemkoolroosjes en koolrabi. Roerbak een paar minuten, voeg wat drupjes water toe, dek af en laat nog een paar minuten garen. Totaal 8-10 minuten incl. roerbakken.
  8. Snij de lente ui in ringen. Hak de koriander fijn.
  9. Nu gaat het snel, bereid je voor: Voeg als de groenten beetgaar zijn de lente ui toe en roerbak mee tot het iets slinkt. Voeg dan het vlees toe en direct ook het geklutste ei. Roer stevig om en voeg meteen daarna de sojasaus en wijnazijn toe. Schud een paar keer goed en serveer direct bij de rijst, met de koriander als garnering.