Skip to main content

Kalfsvlees met bloemkool en koriander en gember-kaneelrijst uit de 13e eeuw

Rund

  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 el gember
  • 1 ui
  • 240 gram volkoren basmatirijst
  • 800 gram bloemkool
  • 200 gram koolrabi
  • 3 el verse koriander
  • 4 stengels lente-ui
  • 400 gram kalfsvlees
  • 1 ei

In Huis

  • olijfolie om te bakken
  • tl kaneelpoeder
  • 400 ml water
  • 1 blokje groentebouillon
  • 1 klontje boter
  • 2 el sojasaus
  • 1 el witte wijnazijn
icon package

Recept stappen

  1. NB: Haal het vlees tijdig uit de koeling om op kamertemperatuur te komen!
  2. Rasp de gember en snipper de ui. Fruit samen in een beetje olie even aan in een soeppan met dikke bodem. Voeg de kaneel toe en dan 60 gram rijst pp, 150 ml water pp en het bouillonblokje. Breng aan de kook en laat zachtjes (eventueel met behulp van een vlamverdeler) afgedekt 25-30 minuten gaar en droog koken.
  3. Maak de bloemkool schoon, snij in kleine roosjes. Schil de koolrabi en snij in kleine blokjes van 1 cm. Snij de lente ui in ringen. Snipper de koriander fijn.
  4. Doe wat bloem op een bord, dep de stukken kalfsvlees droog en wentel ze door de bloem. Kruid met peper en zout.
  5. Kluts een ei in een kommetje.
  6. Verwarm de boter en olie in een wok en laat echt goed heet worden. Bak, als de boter stopt met bruisen en een bruin is, het kalfsvlees op hoog vuur heel kort rondom bruin. Haal uit de pan en wikkel in een stuk folie. Leg te rusten.
  7. Voeg nog wat boter toe en de bloemkoolroosjes en koolrabi. Bak op hoog vuur al roerbakkend bruin en gaar in ca. 8 minuten.
  8. Voeg als de groenten beetgaar zijn het vlees weer toe en het geklutste ei en roer stevig om. Voeg als laatste de lente-ui, sojasaus en wijnazijn toe. Schud een paar keer om. Serveer direct met de rijst en de koriander als garnering.
  9. <br>Let op: Je hebt meerdere keren ei en ui nodig deze week.