Skip to main content

Kalfsvlees met pompoen, linzen en rijst Indian style

Rund

  • Totale tijd 90 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 600 g Kalfsvlees
  • 2 stuk(s) Uien
  • 250 g Pompoen
  • 100 g Belugalinzen
  • naar smaak Peterselie
  • 2 el Creme fraiche

In Huis

  • 4 teentje(s) Knoflook
  • 3 cm Gember
  • 50 g Pompoenpitten
  • 2 el Zonnebloemolie
  • 6 stuk(s) Kardemompeulen
  • 4 stuk(s) Kruidnagel
  • 1 stuk(s) Kaneelstokje
  • 2 tl Korianderpoeder
  • 2 tl Komijnpoeder
  • 1 tl Chilipoeder
  • 500 ml Groente- of kippenbouillon
  • 250 g Rijst
icon package

Recept stappen

  1. 1. Snij het vlees in blokjes van 2 cm.
  2. 2. Pel de knoflook en snipper fijn. Schil en rasp de gember. Doe samen met de pompoenpitten en 6 eetlepels water in de keukenmachine en maal tot een puree.
  3. 3. Snipper de uien. Verhit de olie in een grote braadpan en bak hierin het vlees in porties ca. 5 minuten per portie aan. Hou het vlees apart en bak in het overgebleven braadvet de kardemon, kruidnagels en kaneel een halve minuut aan. Doe de uien erbij en bak deze door totdat ze mooi bruin zijn.
  4. 4. Voeg dan de gember-knoflook -pompoenpitpuree samen met het korianderpoeder, komijnpoeder en chilipoeder toe. Roerbak alles 5 minuten.
  5. 5. Doe het vlees erbij en schep goed door. Schenk de bouillon erbij en breng aan de kook. Doe het deksel op de pan en laat 40 minuten zachtjes doorkoken.
  6. 6. Schil de pompoen, halveer en verwijder de zaden. Snij daarna in blokjes.
  7. 7. Voeg de linzen en pompoen toe en kook ca. 20 minuten mee totdat de linzen net aan gaar zijn en de pompoen zacht is geworden. Het kalfsvlees moet nu ook gaar zijn. Zo niet kook dan nog wat langer door.
  8. 8. Check of er voldoende vocht aanwezig is in de pan. Bereid in de tussentijd de rijst volgens gebruiksaanwijzing.
  9. 9. Haal de pan van het vuur en roer de crème fraîche en wat gehakte peterselie erdoor. Serveer met de rijst.
  10. <br>Tip: ook lekker met koriander en/of muntblad.