Skip to main content

Kalfsworst met frisse couscous

Kalf

  • Totale tijd 20 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 courgettes
  • 240 gram couscous
  • 1 bosje lente-ui
  • 1 bosje munt
  • 4 kalfsworstjes

In Huis

  • 1 citroen
  • 4 el olijfolie extra vierge
icon package

Recept stappen

  1. Zet de waterkoker aan voor de couscous.
  2. Halveer de courgette en haal met een lepeltje het vruchtvlees eruit. Rasp de courgette en doe in een mengkom.
  3. Doe de couscous met wat zout in een hittebestending kom en giet het kokende water eroverheen. Dek goed af en laat staan tot al het water is opgenomen.
  4. Snij de lente-ui in ringetjes. Hak de munt fijn. Rasp de schil van de citroen, halveer daarna en knijp uit. Voeg de lente-ui, de munt, citroenschil en het citroensap bij de courgette in de mengkom en roer goed om. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Laat het mengsel even rusten zodat de smaken goed in kunnen trekken. Laat dan even uitlekken in een vergiet zodat het meeste vocht eruit is. Meng nu de warme couscous en de olijfolie erdoor. Breng het geheel indien nodig nog op smaak met peper en zout. Je kan deze couscous warm maar ook lauwwarm of zelfs koud eten, wat je lekker vindt.
  6. Bak de worstjes gaar in een koekenpan in ca 7 minuten.
  7. Dien de worstjes op met de couscous.
  8. Extra lekker als je er een beetje geitenkaas doorheen laat smelten