Skip to main content

Kalfsworst met gekaramelliseerde witlof en gebakken krieltjes

Rund

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 600 g krieltjes
  • 500 g witlof
  • 4 stuk(s) kalfsbraadworst

In Huis

  • 2 el boter
  • 2 el suiker
  • naar smaak peper en zout
  • 6 el ketjap
  • 1 el hete chilisaus
icon package

Recept stappen

  1. Blancheer de krieltjes (ongeschild) gedurende 10 minuten in kokend water totdat ze bijna gaar zijn. Bak ze vervolgens eerst 5 minuten op laag vuur met deksel op de pan rondom aan, haal dan het deksel van de pan en bak ze nog ca. 5 minuten op hoog vuur totdat ze goudbruin zijn.
  2. Snij intussen de witlof in de lengte doormidden in parten. Verhit de boter in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de witlof ca. 3 minuten. Voeg dan de suiker, peper en zout en twee eetlepels water toe. Bak nog 5 minuten totdat de witlof lichtbruin en beetgaar is.
  3. Meng de tomatenketchup met de chilisaus.
  4. Verhit de boter in een koekenpan en bak de braadworsten om en om bruin op middelhoog vuur. Draai het vuur laag, doe het deksel op de pan en bak in ca. 10 minuten gaar.
  5. Serveer de worst met de witlof, de gebakken krieltjes en de tomaten-chilisaus.