Skip to main content

Kapucijners met daslook-kalfsgehakt, spitskool en piccalilly met little gem-roodlof slaatje

Kalf

  • Totale tijd 35 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 400 gram regenboogpeen
  • 600 gram spitskool
  • 400 gram daslook-kalfsgehakt
  • 2 stronkjes roodlof
  • 2 potjes kapucijners
  • 2 kropjes little gem
  • 4 lente-uien
  • piccalilly (naar smaak)

In Huis

  • olie om te bakken
  • 1 teentje knoflook
  • gedroogde chilivlokjes (naar smaak)
  • 3 el olijfolie extra vierge
  • 1 el wijn- of appelciderazijn
  • 1 tl mosterd
icon package

Recept stappen

  1. Schil alle peen en snij 3/4 in de lengte in tweeën of in vieren en dan in half- of kwartmaantjes. Bewaar de andere 1/4 peen om straks te raspen voor de sla.
  2. Verwarm olie in een wok en bak de peen een paar minuten stevig. Bestrooi met wat peper en zout.
  3. Halveer de spitskool, verwijder het hart, snij eventueel nog in kwarten en dan in dunne reepjes.
  4. Voeg als de peen goed is aangezet (na ca. 5 minuten), het daslookgehakt toe en bak stevig tot het gehakt rul is. Snij de knoflook fijn en bak mee.
  5. Voeg de gesneden spitskool toe en bak op hoog vuur, roer af en toe. Voeg als je van pittig houdt wat gedroogde chilivlokjes toe.
  6. Rasp intussen de rest van de peen en doe in een slakom. Verwijder het hart van de roodlof en snij in reepjes. Snij de little gem in reepjes en voeg beide bij de peen. Maak een dressing van de olijfolie, azijn, mosterd, peper en zout.
  7. Giet en spoel de kapucijners af in een vergiet en voeg bij het gehakt en spitskool. Warm goed mee.
  8. Snij de lente-ui (lekker veel, dus ook veel groen!) in ringetjes, roer bij de kapucijners en bak nog een minuutje mee zodat ze iets slinken. Breng op smaak met peper en zout.
  9. Serveer de kapucijners met de piccalilly en de sla erbij.