Kapucijners met daslook-kalfsgehakt, spitskool en piccalilly met little gem-roodlof slaatje

Kalf

  • Totale tijd minuten
Kapucijners met daslook-kalfsgehakt, spitskool en piccalilly met little gem-roodlof slaatje | Maaltijdbox recepten

Ingrediƫnten

In De Krat

  • 1 stuks witte ui
  • 400 gram peen
  • 500 gram spitskool
  • 400 gram daslook-kalfsgehakt
  • 2 stronkje roodlof
  • 2 kropje little gem
  • 2 potje kapucijners
  • 3 stuks bosui
  • naar smaak piccalilly

In Huis

  • olie om te bakken
  • 2 teentje knoflook
  • mespuntje chilivlokjes (optioneel)
  • 3 el olijfolie extra vierge
  • 1 el wijn- of appelciderazijn
  • 1 tl mosterd
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm olie in een wok en snipper de ui. Fruit zachtjes.
  2. Schil de peen, snij in halve maantjes. Doe 3/4de bij de ui en de rest in een slakom voor later.
  3. Snij de spitskool in dunne reepjes.
  4. Voeg als de peen goed is aangezet (na ca. 5 minuten), het daslookgehakt toe en bak stevig tot het gehakt rul is. Hak de knoflook fijn en bak mee.
  5. Voeg de gesneden spitskool toe en bak op hoog vuur, roer af en toe. Voeg als je van pittig houdt wat chilivlokjes toe.
  6. Verwijder het hart van de roodlof en little gem en snij in dunne reepjes. Voeg bij de achtergehouden peen in de slakom. Maak een dressing van de olijfolie extra vierge, azijn, mosterd, peper en zout, meng door de sla.
  7. Giet en spoel de kapucijners af in een vergiet en voeg bij het gehakt en spitskool. Warm even mee.
  8. Snij de bosui (lekker veel, dus ook veel groen!) in ringetjes. Bak een minuutje mee zodat ze iets slinken. Breng op smaak met peper en zout.
  9. Serveer met de piccalilly en de sla erbij.