Kapucijners met PLNT gehakt, spitskool en piccalilly met little gem roodlof slaatje

Vegan, Snel klaar

  • Totale tijd minuten
Kapucijners met pulled oats spitskool en piccalilly met little gem roodlof slaatje

Ingrediƫnten

In De Krat

  • 1 stuks witte ui
  • 400 gram peen
  • 500 gram spitskool
  • 400 gram PLNT rul gehakt
  • 2 stronkje roodlof
  • 2 kropje little gem
  • 2 potje kapucijners
  • 3 stuks bosui
  • naar smaak picallily

In Huis

  • olie om te bakken
  • 2 teentje knoflook
  • 4 el sojasaus
  • 0.5 stuks groentebouillon
  • mespuntje chilivlokjes (optioneel)
  • 3 el olijfolie extra vierge
  • 1 el witte wijn- of appelciderazijn
  • 1 tl mosterd
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm olie in een wok en snipper de ui. Fruit zachtjes.
  2. Schil de peen, snij in halve maantjes. Doe 3/4de bij de ui en de rest in een slakom voor later.
  3. Snij de spitskool in dunne reepjes.
  4. Voeg als de peen goed is aangezet (na ca. 5 minuten) het PLNT gehakt toe en bak even mee. Hak de knoflook fijn. Voeg samen met de sojasaus toe en meng goed.
  5. Voeg de gesneden spitskool toe, kruimel het (halve bij 4p) bouillonblokje erbij, bak op hoog vuur en roer af en toe. Voeg als je van pittig houdt wat gedroogde chilivlokjes toe.
  6. Verwijder het hart van de roodlof en little gem en snij in reepjes. Voeg beide bij de achtergehouden peen. Maak een dressing van de olijfolie extra vierge, azijn, mosterd, peper en zout, meng door de sla.
  7. Giet en spoel de kapucijners af in een vergiet en voeg bij de spitskool. Warm even mee.
  8. Snij de bosui (lekker veel, dus ook veel groen!) in ringetjes. Bak een minuutje mee zodat ze ietsje slinken. Breng op smaak met peper en eventueel zout (pas op dat het niet te zout wordt!).
  9. Serveer met de piccalilly en de sla erbij.