Skip to main content

Kapucijners met pulled oats, spitskool en piccalilly met little gem roodlof slaatje

Vegan, Snel klaar

  • Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 400 gram regenboogpeen
  • 1 stuks sjalot
  • 600 gram spitskool
  • 2 bakjes pulled oats
  • 2 stronkjes roodlof
  • 2 kropjes little gem
  • 2 potjes kapucijners
  • 4 stuks lente-uien
  • naar smaak picallily

In Huis

  • olie om te bakken
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 el sojasaus
  • 0.5 stuks bouillonblokje
  • naar smaak gedroogde chilivlokjes (naar smaak)
  • 3 el olijfolie extra vierge
  • 1 el wijn- of appelciderazijn
  • 1 tl mosterd
icon package

Recept stappen

  1. Schil de peen en snij 3/4e in de lengte in tweeën of in vieren en dan in half- of kwartmaantjes. Bewaar de andere 1/4e peen om straks te raspen voor de sla.
  2. Snipper de sjalot, verwarm olie in een wok en fruit aan samen met de peen. Bak een paar minuten stevig. Bestrooi met zout en peper.
  3. Halveer de spitskool, verwijder het hart, snij eventueel nog in kwarten en dan in dunne reepjes.
  4. Voeg als de peen en ui goed gefruit zijn de pulled oats toe en bak even mee. Snij de knoflook fijn en bak mee. Voeg de sojasaus toe en meng goed.
  5. Voeg de gesneden spitskool toe. Kruimel het (halve bij 4p) bouillonblokje erbij, bak op hoog vuur, roer af en toe. Voeg als je van pittig houdt wat gedroogde chilivlokjes toe.
  6. Rasp intussen de rest van de peen en doe in een slakom. Verwijder het hart van de roodlof en snij in reepjes. Snij de little gem in reepjes en voeg beide bij de peen. Maak een dressing van de olijfolie, azijn, mosterd, peper en zout.
  7. Giet en spoel de kapucijners af in een vergiet en voeg bij de pulled oats en spitskool. Breng op smaak met peper en eventueel zout. (Pas op dat het niet te zout wordt!) Warm goed door.
  8. Snij de lente-ui (lekker veel, dus ook veel groen!) in ringetjes, roer bij de kapucijners en bak nog een minuutje mee zodat ze ietsje slinken.
  9. Serveer de kapucijners met de piccalilly en de sla erbij.