Skip to main content

Karbonades met uien en augurkjes en schorseneren uit de oven

  • Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 4 Varkenskarbonades
  • 800 g Schorseneren
  • 1 stuk(s) Ui groot

In Huis

  • 500 g Aardappelen
  • 1 stuk(s) Sap van een citroen
  • 250 ml Witte wijn
  • naar smaak Nootmuskaat
  • 3 el Plantaardige olie
  • 1 el Boter
  • 1 el Bloem
  • 200 ml Kippenbouillon
  • 1 el Dijonmosterd
  • 4 el Augurk
  • naar smaak Peterselie
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Schil de aardappelen en kook ze gaar in water met wat zout.
  2. Verwarm de oven voor op 190 ˚C.
  3. Doe het de helft van het citroensap in een kom met water. Schil de schorseneren met een dunschiller en leg in het water om verkleuren te voorkomen.
  4. Verwarm 2 eetlepels van de olie in een koekenpan en bak de schorseneren ca. 2 minuten rondom aan. Leg in een ovenschotel en knijp er nog wat citroensap over. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Schenk er 150 ml van de witte wijn bij. Bak 40-45 minuten in de oven. Check tussentijds of het niet droog kookt en aanbrandt. Schenk zo nodig nog wat wijn erbij. Zet aan het einde van de baktijd nog even onder de hete grill zodat de schorseneren mooi bruin worden.
  5. Maak terwijl de schorseneren in de oven staan de karbonades. Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan en doe er dan de boter bij. Wrijf de karbonades in met peper en zout en bak ze 4 minuten aan elke kant in het hete vet. Zet ze in de oven en laat ca. 6 minuten garen. Afhankelijk van de dikte. Haal ze uit de pan en hou ze warm onder aluminiumfolie.
  6. Maak de saus. Snipper de ui. Bak de ui in het overgebleven braadvet lichtbruin. Voeg de bloem toe en roer een minuut door. Roer er 100 ml van de wijn door en laat inkoken tot de helft. Blijf roeren zodat ook schraapsels van de bodem in de saus komen. Voeg dan de bouillon toe en laat weer inkoken tot de helft. Hak de peterselie fijn. Roer de mosterd, augurken en peterselie door de saus. Giet de saus over de karbonades en serveer met de schorseneren en gekookte aardappelen.