Karma Kebab met Beemster Valery wedges, sla, roodlof en cherrytomaatjes

  • Totale tijd 45 minuten
Wk 14 Vegetarische Karma Kebab met Beemster aardappels bataatfrietjes sla roodlof cherrytomaatjes overjarig

Ingrediënten

In De Krat

  • 400 gram Beemster Valery aardappelen (roze schil)
  • 200 ml Griekse yoghurt
  • 250 gram cherrytomaatjes
  • 2 stronken roodlof
  • 1 krop andijvie
  • 200 gram spinazie
  • 300 gram Karma Kebab
  • 80 gram overjarige kaas

In Huis

  • om te bakken (milde) olijfolie
  • 1 tl paprikapoeder
  • 2 tenen knoflook
  • 2 el peterselie
  • 2 el olijfolie, extra vierge
  • 0.5 tl komijnpoeder
  • 0.25 tl chilipoeder
  • 2 el bieslook
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Was de Beemster Valery en snij in wedges. Doe in een grote mengkom, voeg flink milde olijfolie, paprikapoeder, peper en zout toe en hussel goed. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat samen met de knoflook in de schil. Bak in 25-30 min goudbruin. Hussel halverwege om.
  3. Maak het sausje: Hak de peterselie fijn. Meng met de yoghurt, olijfolie extra vierge, komijn- en chilipoeder. Breng goed op smaak met zout. Zet apart.
  4. Snij de cherrytomaatjes doormidden. Verwijder het kontje van de roodlof en de andijvie. Snij de rooflof, andijvie en spinazie in smalle reepjes. Doe alles samen in een slakom en besprenkel met wat zout, peper en olijfolie. Zet weg.
  5. Verwarm de Karma Kebab in wat olie in een koekenpan ca 5-6 min op laag vuur. Hussel regelmatig zodat de kebab niet te krokant wordt of aanbakt.
  6. Rasp de kaas. Hak de bieslook fijn.
  7. Druk als de aardappel klaar is de knoflook uit het schilletje, prak met een vorkje en meng door de yoghurtsaus.
  8. Bestrooi de aardappel met de geraspte kaas, verdeel de salade erop en vervolgens de kebab. Verdeel het sausje erover en garneer met de gehakte bieslook.