Karma Kebab op pitabrood met salade en geroosterde aardappels & groenten

Vegetarisch

  • Totale tijd 35 minuten
Karma Kebab op pitabrood met salade en geroosterde aardappels groenten | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In De Krat

  • 800 gram Frieslander aardappelen
  • 1 stuks witte ui
  • 1 stuks courgette
  • 3 stuks punt paprika
  • 100 gram cherrytomaatjes
  • 1 stuks komkommer
  • 40 gram rucola
  • 2 stronkjes roodlof
  • 300 gram Griekse yoghurt
  • 20 gram peterselie
  • 4 stuks pitabroodjes met granen/zaden
  • 320 gram Karma kebab

In Huis

  • olie om te bakken
  • 2 el witte wijnazijn
  • 1 tl mosterd
  • 3 el olijfolie extra vierge
  • 1 teentje knoflook
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Was of schil de aardappelen. Snij in kleine blokjes van ca. 1,5 cm. Snij de ui in parten. Meng in een kom met olie, peper en zout. Verspreid over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster ca. 25 minuten in de oven.
  3. Snij de courgette ook in blokjes van 1,5 cm en de paprika in repen. Meng ook met wat olie en peper en zout. Leg naast de aardappelen.
  4. Snij de cherrytomaatjes en komkommer in stukjes en hak de rucola grof. Verwijder het hart van de roodlof en snij in halve ringen. Doe alles in een slakom.
  5. Maak de dressing. Meng 2 el yoghurt (bij 4p) met de witte wijnazijn, mosterd en olijfolie extra vierge. Breng op smaak met peper en zout. Hou even apart.
  6. Hak de knoflook en peterselie heel fijn en meng met de rest van de yoghurt (zie tip). Breng op smaak met peper en zout.
  7. Verwarm de pitabroodjes in een broodrooster of in de oven.
  8. Verwarm de Karma Kebab een paar minuten in een koekenpan met een beetje olie.
  9. Meng vlak voor het serveren de dressing door de salade.
  10. Snij de broodjes open en vul met een deel van de salade, de Karma Kebab en yoghurtsaus naar wens.
  11. Serveer de overgebleven salade, aardappels, courgette & paprika erbij.
  12. Je kan ook de yoghurt, knoflook, peterselie, 1 el water (bij 4p) en wat drupjes olijfolie met (of in het bakje van) de staafmixer tot sausje maken.