Skip to main content

Karma Shoarma met frietjes, roodlof, cherrytomaatjes, sla, overjarige kaas en pittige knoflookdressing

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 800 gram Nicola aardappelen
  • 300 gram cherrytomaatjes
  • 2 stronken roodlof
  • 100 gram romaine sla
  • 300 gram Karma Shoarma
  • 80 gram overjarige kaas

In Huis

  • olijfolie
  • 1 tl paprikapoeder
  • 2 el peterselie
  • 150 ml yoghurt
  • 2 tenen knoflook
  • 3 el olijfolie, extra vierge
  • tl komijnpoeder
  • tl chilipoeder
  • 1 el bieslook
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Was en snij de aardappel in frietformaat. Voeg olijfolie, paprikapoeder, peper en zout toe en leg de knoflook in de schil erbij. Bak op een met bakpapier beklede bakplaat in 25-30 min goudbruin. Hussel halverwege om.
  3. Maak het sausje: Hak de peterselie fijn. Meng met de yoghurt, olijfolie extra vierge, komijn- en chilipoeder. Breng goed op smaak met zout. Zet apart.
  4. Snij de cherrytomaatjes doormidden. Verwijder het kontje van de roodlof en was de sla indien nodig. Snij in smalle reepjes. Voeg bij de cherrytomaat.
  5. Verwarm de karma shoarma in wat olie in een koekenpan ca 5-6 min op laag vuur. Hussel regelmatig zodat de shoarma niet te krokant wordt of aanbakt.
  6. Rasp de kaas. Hak de bieslook fijn.
  7. Meng als de aardappeltjes klaar zijn, de knoflook (uit het schilletje) door de yoghurt.
  8. Verdeel de frieten over de borden en bestrooi met de geraspte kaas. Leg de sla en roodlof erop, vervolgens de shoarma en verdeel het sausje erover. Garneer met de gehakte bieslook.